عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت بُرد پرگل ملوان، فرار شمس آذر از شکست و توقف گل‌گهر رایج‌ترین علامت بیماری پارکینسون / راه کنترل علائم بیماری

هوش مصنوعی سرطان را ۱۰۰ درصد تشخیص می‌دهد

محققان در پژوهشی جدید هوش مصنوعی را طوری دستکاری کرده‌اند تا نشانگان سرطان را دقیق‌تر از چشمان انسان شناسایی کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 March 23
کد خبر: ۲۷۴۲۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، این مدل هوش مصنوعی جدید با دقت حدود ۱۰۰ درصد نشان از تحولی در زمینه ردیابی سرطان‌ها دارد.

گروهی از محققان بین المللی از جمله پژوهشگران دانشگاه چارلز داروین یک مدل هوش مصنوعی نوین به نام ECgMPL ابداع کرده‌اند که می‌تواند تصاویر میکروسکوپی سلول‌ها و بافت‌ها را برای شناسایی سرطان آندومتر یا سرطان پوشش داخلی رحم که یکی از شایع‌ترین انواع تومور‌های تولید مثلی است را با دقت ۹۹.۲۶ درصد ارزیابی کند.

به گفته پژوهشگران می‌توان این مدل هوش مصنوعی را برای شناسایی طیف وسیعی از بیماری‌ها ازجمله سرطان‌های روده بزرگ و دهان به کار برد.

دکتر آصیف کریم یکی از مولفان ارشد پژوهش می‌گوید: مدل پیشنهادی ECgMPL با دستیابی به دقت ۹۹.۲۶ درصد از روش‌های تشخیص فعلی عملکرد بهتری دارد و از الگوریتم‌های انتقالی و مدل‌های شخصی سازی شده که در این تحقیق مورد بحث قرار گرفتند، برتر است و از لحاظ رایانشی نیز کارآمدتر به حساب می‌آید.

این مدل که با استفاده مطالعات فرسایشی (ablation studies)، مکانیسم‌های توجه به خود و یادگیری کارآمد بهینه سازی شده، به خوبی در چند مجموعه داده آسیب شناسی بافتی تعمیم می‌یابد و به همین دلیل یک راه حل قدرتمند وقابل اجرا از لحاظ بالینی برای تشخیص سرطان آندومتر به حساب می‌آید.

این بدان معناست که مدل هوش مصنوعی مذکور که به خوبی آموزش دیده می‌تواند اسکن‌های میکروسکوپی (تصاویر آسیب شناسی بافتی) را بررسی کند و کیفیت تصویر را براش شناسایی سرطان در مراحل اولیه اررتق دهد و روی مناطق خاصی از اسکن‌ها قرار گیرد تا فرایند رشد مشکل سازی که با چشم غیرمسلح به راحتی قابل تشخیص نیست را تعیین کند. در حال حاضر روش‌های تشخیص مبتنی بر انسان ۷۸.۹۱ تا ۸۰.۹۳ درصد دقت دارند./ نیواطلس

کلمات کلیدی: هوش مصنوعی سرطان
مطالب مرتبط
ارسال نظر